Skip to content
Sluiten:
Vraag nu jouw energielabel aan >
Vraag nu jouw energielabel aan >

Vraag je energielabel
aan via Staetenhof Makelaars & Taxateurs

Enven verzorgt energielabels en verduurzamingsadvies voor Staetenhof Makelaars & Taxateurs

staetenhof

Sinds 2008 is een energielabel verplicht bij oplevering, verkoop en verhuur van een woning. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een huis huis is. Het bepalen van een energielabel mag alleen door een gecertificeerde energieprestatie adviseur gebeuren. Als partner van Staetenhof Makelaars & Taxateurs kan Enven jou een energielabel of verduurzamingsadvies leveren. De adviseurs van Enven zijn hier speciaal voor opgeleid.

Aan de hand van het energielabel wordt duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. De labelklassen lopen van A++++ t/m G. Een woning met een A++++-label is het energiezuinigst en een woning met een G-label is het minst energiezuinig. Het label geeft ook een overzicht van woningkenmerken, zoals het woningtype, isolatie, beglazing en verwarming.

Om het energielabel van je woning vast te stellen, wordt gekeken naar de isolatie van de woning en naar de installaties die nodig zijn voor verwarming, koeling, ventilatie en warm water. Dit wordt uitgedrukt in de maximale energiebehoefte in kWh, per m2 gebruiksoppervlak, per jaar. Het rapport dat je ontvangt over je energielabel bestaat uit een aantal overzichtelijke pagina’s waarin je de energieprestatie van de woning terug kunt vinden. Daarnaast worden ook eventuele verbetermogelijkheden voorgesteld waarmee je het energieverbruik kunt verminderen.

Een energielabel wordt op locatie opgenomen i.c.m. bouwtekeningen/plattegronden met een duidelijke technische omschrijving. Vanaf 1 januari 2021 wordt het energielabel woningen bepaald op basis van NTA 8800, een nieuwe rekenmethode.

Wat zijn de kosten

van een energielabel?

 

Stuur je aanvraag in via onderstaand formulier

Anderen waren jou al voor